Besökare

Som besökare i Karlastaden har du möjlighet att parkera i Karla Garage

Se vårt utbud och prislista

All mobilitet räknas

Du som besöker Karlastaden kan parkera både i och omkring stadsdelen. Våra besöksparkeringar har öppet kl 06.00-23.00.

Under tiden garaget färdigställs finns även, från 20 aug 2023, en tillfällig markparkering. Där betalar besökare via Parkster

Önskar du parkera i garaget, så debiteras du per timme. Din bils registreringsnummer avläses vid infart och du får en samlad faktura på din parkeringstid. Du kan även knyta ett betalmedel till ditt konto och på så sätt debiteras när du parkerar hos oss.

Läs mer här om parkeringsdebitering

Utöver parkering så vill vi framöver erbjuda elsparkcyklar för dig som besöker Karlastaden. Övriga tjänster som planeras för är 22kwh-laddare på samtliga platser i garaget.

 

Övrig kommunikation till/från stadsdelen

 

Kollektivtrafik
Busshållplatsen Regnbågsgatan ligger 200 meter från Karlatornet. Därifrån kan du ta bussen till centrala Göteborg på endast 10 minuter. Ett annat sätt att ta sig in till centrala Göteborg är med färjan från Lindholmspiren. Med en kort båtresa över älven är du snart vid Stenpiren, den är dessutom gratis.

Cykel
För den som vill ta cykeln finns det cykelparkering på våra provisoriska parkeringar och i vårt garage. Vi kommer att erbjuda lådcykel-pool i Karlastaden och i området finns dessutom flertalet Styr- & ställstationer, den närmsta ca 300 meter från Karlatornet.

 

Tillstånd och abonnemang

Du som är boende i Karlastaden kan redan nu anmäla intresse för att köpa parkeringstillstånd i Karla Garage.

 

 

Läs mer om parkeringstillstånd

Undrar du över något?

Har du någon fråga kan du alltid kontakta oss eller ta del av våra samlade frågor och svar

 

Till frågor och svar